Hjem    Forum    Log p    Registrr     

Author Topic: Hvordan sætter man to fremmede katte sammen?  (Read 11271 times)

Jonna

  • Administrator
  • Forum medlem
  • Offline Offline
  • Posts: 67
    • View Profile
Hvordan sætter man to fremmede katte sammen?
« on: 06.07.11 kl. 19:54:49 »

Der er heldigvis mange mennesker, der vælger at anskaffe sige en legekattekammerat til den kat de har derhjemme. Til dem der er interesseret i en voksen kat, kan vi fortælle, at det sagtens kan lade sig gøre med stor succes – blot vi følger kattens tempo og giver dem tid, er det sjældent, det ikke lykkes.
Bemærk: sæt aldrig to voksne katte sammen for hurtigt. Katte vil, fra naturens side, ikke bare uden videre acceptere en anden kat. Og vigtigt: kønsmodne katte skal være neutraliserede inden!
Udekatte:
Løber din kat ud og ind af huset som det passer den, er det vigtigt at den holdes inde i starten indtil den virker okay med den nye situation. Ellers risikerer du, at den tilbringer mere tid væk fra huset og så får du aldrig kattene til at vænne sig til hinanden.
Den nye kat:
Henvis den nye kat til et mindre rum (uden en masse gemmesteder og bløde ting) med tissebakke, mad og vand. Katten skal være der i starten, da den skal have mulighed for at falde til og vænne sig til de nye lyde og lugte – og den nye ”fremmede” kat.
Mellemrum i døren:
Sæt døren på klem med en avis (i spænd) under eller andet der forhindrer døren i at kunne åbnes eller lukkes. Nu har du to katte på hver sin side af en lille sprække på 3-4 cm, uden adgang til hinanden. De skal den næste uges tid nu lure hinanden af gennem sprækken, og med din hjælp – når du fører duften frem og tilbage når du har kælet med kattene – vil de gradvis vænne sig mere og mere til hinanden. Du skal ikke opholde dig sammen med kattene 24 timer i døgnet. Gå på arbejde eller forlad hjemmet og lad kattene være alene hjemme – stadig med mellemrummet i døren.
Naturlig hvæsen:
Du vil sikkert opleve at begge katte er utrygge og vil hvæse af hinanden og måske oven i købet af dig. Det er blot tegn på usikkerhed og utryghed fra kattenes side og vil gå over. Kattene opfører sig faktisk helt normalt og skal bare have tid til at vænne sig til hinandens selskab.
De følgende 1-4 uger:
Når du synes at kattene virker okay ved situationen, dvs stadig på vagt men alligevel er ved at acceptere den ” fremmede” på den anden side af døren, hvæser ikke og gemmer sig ikke, så åben døren op og lad kattene møde hinanden. Skil dem lidt ad igen senere. Vær opmærksom og virker kattene alligevel for vrede eller skræmte, så vent lidt længere med at sætte dem sammen.
Lukkes ud:
Når din kat virker tilfreds med den nye, så kan du lukke den ud som sædvanligt. Den nye kat skal stadig holdes inde og først lukkes ud, når den er helt tryg i sit nye hjem med alle de nye lugte, lyde og mennesker der hører med ( ca 2 til 3 uger).
Hvornår kan en killing lukkes ud:
En killing bør under ingen omstændigheder lukkes ud før den er moden og gammel nok til det. Og dvs at killingen skal være over et halvt år – gerne mere inden den skal færdes på egen hånd. Og hvorfor så det? Jo en killing er forsvarsløs mht voksne hankatte, hunde samt ikke mindst biler! En killing forstår ikke de farer den er omgivet af og mht at finde hjem, er det sådan at en killing ikke har stedsans for 5 ører. En killing har ikke evnen til at finde vej på egen hånd. Og når man lukker den ud første gang – så sørg for at killingen er neutraliseret og øremærket. Eller halsbånd med tydelig navn og tlf på dig som ejer. Alt for mange killinger mister livet hvert år pga ejers manglende indblik i hvad en killing er i stand til.
Råd og vejledning:
Kan du altid få ved at henvende dig til Bæklund på 9891 1508. God fornøjelse!

Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Pages: [1]   Go Down
  Print     Print    

Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
TinyPortal © 2005-2018